Helmikuun tekijä Leena Anttila-Gers

1 helmikuun 2017

Blog post

Helmikuun tekijänä on pitkän linjan ammattilainen ja yhdistyksemme pitkäaikainen jäsen Leena Anttila-Gers.

Leenan toiveammattina somistaja alkoi toteutua vuonna -81. Silloisesta työpaikasta autoemäntänä minut bongasi Turun marimekon myymälänhoitaja. Päätin sitten vaihtaa työpaikkaa, koska minulla olisi silloin mahdollisuus osallistua ja harjoitella toiveammattiani Helsingistä saapuvan somistajan kanssa.

Vuonna -84 luin lehdestä artikkelin, jossa kerrottiin että Raision kauppaopistosta olivat valmistuneet ensimmäisen vuosikurssin somistajat. Päätin heti hakea seuraavaan syksyllä alkavaan ryhmään. Minut hyväksyttiin opiskelemaan ja niin aloitin vuoden kestävän koulutuksen. Samalla, kun oppia karttui lisää sain enemmän vastuuta myymälässä ja Helsingin somistaja kävi harvemmin Turussa.

Valmistuin keväällä -85 ja jatkoin myyjäsomistajana marimekossa, jossa edelleen toimin samoissa tehtävissä.

Koulumaailmaan tutustuin sijaisuuksien kautta. Ensin äitiysloman sijaisena ja sitten paikkasin myös sairaslomia. Sillä tiellä ollaan edelleen. Ehdin toimia myös vuoden opona ennen kuin lapseni Camilla syntyi vuonna -92.

Kankaanpään taidekoulusta 2001 valmistuin kalligrafistiksi. Kalligrafin taitoja olen tarvinnut Liviassa, jossa opetan Floristeille kauniisti kirjoittamista.

Monet työtehtävät Turun kaupungille (matkailu-, näyttelytoimiston, museot ja tapahtumat) ovat olleet mielenkiintoisia kohteita. Teippaukset eri kauppaketjuille sisä- ja ulkopuolelle ovat olleet haastavia suunnitella ja toteuttaa. Kivijalka liikkeitä on ollut hautaustoimistosta pankkeihin ja kaikkea siltä väliltä.

Toimin myös marimekolla pari vuotta alueella. Alueena oli länsirannikko Salosta Vaasaan. Lähes joka kuukausi kokoonnuimme Helsinkiin palaveriin, jossa jaettiin ohjeet seuraavalle jaksolle. Nyt suunnitelmat tulevat myymälöihin kolmen kuukauden paketteina. Näinä päivinä pitää kyllä varautua nopeisiin muutoksiin, jotta myymälät vastaavat markkinoinnin haasteisiin. Valokuvat vievät myymälän visuaalista viestiä Helsinkiin aluevisualisteille joilta saamme palautteen tekemisistämme.

Liikunnan ylläpitäminen ja itsestään huolehtiminen on erittäin tärkeää koska työ on erittäin fyysistä ja päivät ovat välillä ylipitkiäkin.

Vuosien varrella materiaalit ovat jonkin verran muuttuneet, nuket ovat keventyneet, rekvisiitta on kehittynyt ja monipuolistunut. Perusasiat sommittelussa ovat pysyneet. Hinnat jotka ennen tekstattiin käsin mainostekstauksella toteutetaan nykyisin erilaisilla tietokoneohjelmilla.

Työni visualistina on erittäin monipuolista, mielenkiintoista ja mukaansa tempaavaa. Vuodet ovat vierineet kuin siivillä. Tässä työssä pitää olla nopea, huomioida asiakkaat, tehdä valmiita ostoskokonaisuuksia, pitää silmät auki kaikelle mahdolliselle, lukea lehtiä, katsella kuvia, jos mahdollista matkustaa imemässä uusia ideoita ja ottaa paljon valokuvia.

Terkuin Leena.

Kiitos Leena! Haluaisitko sinä olla kuukauden tekijä? Ota yhteyttä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.