Intuitio ja trendiennustamisen perusteet seminaari 15.9.2017

5 huhtikuun 2017

Blog post

Visualistit ry ja Sisusta Kotia ry ovat yhdistäneet voimansa! Järjestämme Intuitio ja trendiennustamisen perusteet seminaarin 15.9.2017 Helsingin Messukeskuksessa, tila 306. Samaan aikaan järjestetään myös Forma ja Habitare tapahtumat.

Seminaari on kaikille avoin, Sisusta Kotia ryn ja Visualistit ryn jäsenille maksuton, muille 65€. Ilmoittautuminen tapahtumaan täältä.

Älykäs intuitio apuna oivaltamisessa ja luovuuden kehittämisessä, Asta Raami

Miten ihminen yltää uusiin oivalluksiin? Miten voi keksiä sellaista jota ei vielä ole ollut olemassa? Voiko ideoita tilata?

Kehon ja mielen yhteistoiminta on nerokasta ja kaunista, mutta arvokasta tietoa jää hyödyntämättä. Intuition kaikkia puolia ei yleisesti tunneta. Valjastamalla ihmismielen piilossa oleva potentiaali voidaan yltää täysin uudenlaiseen tietämiseen ja tietoon. Tämä auttaa uusien ideoin keksimisessä, tulevan ennakoinnissa, monimutkaisessa päätöksenteossa ja ongelmanratkaisussa.

Intuitio ei ole vain sattumanvarainen oivallus: intuitiivisen tiedon vastaanottamiseen voi tietoisesti virittäytyä. Intuition luotettavuutta on myös mahdollista arvioida samoin kuin omaa intuition lukutaitoa voi jokainen kehittää. Harjoittelemalla saamme käyttöömme älykkään intuition, joka on luovuuden, ongelmanratkaisun ja onnistuneen päätöksenteon kirkkainta ydintä.

Design- ja intuitiotutkimus avaa kiinnostavia näkökulmia luovuuden ja intuitiokyvyn kehittämiseen. Tutkimukset nobelisteilla ja visionääreillä auttavat meitä ymmärtämään oivaltamista ja keksimistä. Ekspertti-intuitiivisten henkilöiden tutkimus osoittaa, että intuition kautta on mahdollista hakea miltei mitä tahansa tietoa. Nämä kaikki ovat opeteltavia taitoja.

Luennolla älykkään intuition teemaa ja intuition kyvyn kehittämistä tarkastellaan esimerkkien, kertomusten ja pienten harjoitusten kautta.

Asta Raami PhD, M.A. (digital media), B.A. (design), B.Ed.

 

Asta väitteli intuition käytöstä ja kehittämisestä Aalto-yliopistossa 2015, jossa hän toimi lähes 15 vuotta opetus- ja tutkimustehtävissä. Väitöksen jälkeen hän on keskittynyt intuition potentiaalin tunnetuksi tekemiseen tiedeyhteisön ulkopuolella.

Astan teos Älykäs intuitio ja miten käytämme sitä (2016, Kustantamo S&S) käsittelee ihmismielen piilossa olevan potentiaalin hyödyntämistä. Asta on ollut kirjoittajana myös peruskoulujen uutta opetussuunnitelmaa käsittelevässä julkaisuissa Ajattelun taidot ja oppiminen (PS-kustannus 2016) sekä Sitran koulutuksen tulevaisuutta käsittelevässä julkaisussa Learning at The Edge (ilmestyy 2017) artikkelillaan Towards Solving The Impossible Problems. Astan väitöskirja on vapaasti luettavissa verkossa (Intuition Unleashed). Tällä hetkellä Asta toimii start-up yrittäjänä Innerversity-hankkeessa.

 

 

 

Trendiennustamisen perusajatukset ja poiminnat Syksy/Talvi 2018-19 trenditeemoista, Antti Rimminen

Sanalla ’trendi’ on monia merkityksiä ja eri henkilöt määrittelevät sen eri tavoin. Mistä trendit syntyvät ja miten niitä ennustetaan? Mitä eroa on trendien ja lyhytkestoisempien villitysten välillä?Miksi trendiennustamista tarvitaan?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa trendiennustamisen perusajatuksia käsittelevä teoriapainotteinen luento. Luennolla esitellään, miten trendisuuntaukset syntyvät, leviävät ja kehittyvät, ja mitä ovat heikot signaalit ja miten niitä voidaan havaita. Luennolla avataan trendiennustajien käyttämiä taktiikoita ja kerrotaan ihmisryhmistä trendien leviämisen takana. Esitys tarjoaa useisiin eri lähteisiin pohjautuvia faktoja ja teoriataustaa trendien havainnoinnin takana.

Teoriapainotteista luentoa täydennetään visuaalisilla esimerkeillä talven 2018-19 trendiennusteista.

Antti Rimminen, Urban View Ltd

Antti Rimminen on vuodesta 2003 työskennellyt trendien ennakoinnin parissa eri tehtävissä trendien tutkimisesta ennusteiden myyntiin. Hänen yrityksensä Urban View toimii kansainvälisten trenditoimistojen agentuurina Suomessa ja Baltian maissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoittaudu mukaan!