Jatka ulkotilojen sesonkia

18 huhtikuun 2017

Blog post

LED-tekniikan ansiosta saadaan kodin pihapiiristä ilo irti ympäri vuoden, ja kohtuullisin kustannuksin. Iltavalaistuksella luot kesän jälkeen uutta ilmettä, elävöität pimeän ajan näkymiä, helpotat liikkumista ja luot turvallisuutta. Valoilla voit korostaa ja pimeydellä peittää – näin hallitset pihapiirin ilmettä ja ikkunoista avautuvia näkymiä. Koristevaloja kannattaa hyödyntää terassilla keväästä pitkälle syksyyn. Ne ovat pisteitä iin päälle kesäillan kattauksissa.

Sisusta terassi pihapiirin olohuoneeksi ja jatka iltaa pimenevissä illoissa. Garda-terassivalaisinsarja koostuu vapaasti seisovista pöytä- ja lattiavalaisimista ja hauskoista kivivalaisimista.

VALAISIMET TALON TYYLIN MUKAAN

Ulkovalaisimet kannattaa valita talon tyylin, käyttökohteen ja asennettavuuden mukaan. Yhtenäinen sarja, joka sisältää sekä pylväs- että seinävalaisimet on hyvä ratkaisu, kun valaisimia tarvitaan useampia ja halutaan pitää yhtenäinen talon arkkitehtuuriin sopiva tyyli. Kunnollinen ulkovalaisin oikein asennettuna valaisee hallitusti ympäristöään, mutta ei häikäise. Pihapiirin valaisimiin suosittelemme valonlähteeksi LED-lamppuja. Pakkaslamputkin kannattaa asentaa jo syksyllä hyvän sään aikaan.

Hämäräsensorit ja liiketunnistimet varmistavat, että valaistus syttyy automaattisesti pimeän laskeutuessa tai kun puutarhassa liikutaan.

VALAISE PIHAN PIENTILOJA

Valaistuksella voit rakentaa pihalle pientiloja. Pihan käyttötarkoitus elää vuoden- ja vuorokaudenaikojen vaihtuessa ja niin muuttuvat myös valaistustarpeet. Ota huomioon turvallisuus ja valaise selkeästi kulkuväylät, leikkipaikat ja huoltoalueet jos liikut siellä pimeän aikaan.

Kohdevaloilla luot tunnelmallisen puutarhan korostamalla puita, pensaita ja pihan kauniita yksityiskohtia. Maavalot antavat miellyttävää epäsuoraa valoa ja auttavat tilan hahmottamisessa kun merkitset niillä terassin ja polkujen reuna-alueita. Porras­askelmissa seinään tai lattiaan upotetut terassivalot parantavat turvallisuutta. Valitse jatkettava Easy Connect –sarja kun haluat nopeasti valmista, tai tiedät, että valaistustarpeesi tulevat muuttumaan. Sarjaan kuuluu mm. kohdevalaisimia, upotettavia terassivalaisimia sekä pylväs-, kivi- ja pallovalaisimia. Ja tietysti myös liitos- ja haaroitusjohtoja, joiden avulla voit räätälöidä pihavalaistuksen itsellesi sopivaksi

Upotettavat maavalot parantavat turvallisuutta ja auttavat tilan hahmottamisessa tai korostamisessa.

TUNNELMAA KESÄÖIHIN

Pihapiirin koristelussa koristevalojen sesonki alkaa heti kesän kynnyksellä ja jatkuu syksyyn asti. Koristevaloilla voidaan luoda sadunomaista tunnelmaa myös paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavissa. Solar-koristevalot latautuvat auringonvalon avulla päiväsaikaan ja syttyvät automaattisesti kun ilta hämärtää.
Jo alkukeväästä alkaen tunnelmallista hämärää kannattaa korostaa pienillä koristevaloilla. Solar-valojen lisäksi valikoimassa on myös paristotoimisia koristevaloja, jotka voidaan ajastaa syttymään iltaisin. Kotoisat valosarjat voi kietaista rennosti oksan ympärille, ripustaa huvimajan kattoon, asetella kauniiseen lyhtyyn tai ripustaa verhoihin roikkumaan. LED-valosarjat ovat energiapihejä eivätkä kuumene käytössä.

Vinkki! Paristokäyttöisellä valosarjalla saat johdotonta tunnelmaa kattaukseen terassin illanistujaisissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.