Kuukauden teema!!!

1 elokuun 2017

Blog post

Hei kaikki, we are back!

Miten kesä on sujunut? Tämä kesä on ollut aika heikko, mutta se ei ole mikään yllätys. Suomessa on suurin osa ajasta huono sää 😀  Kuitenkin toivon, että olette nauttineet kesälomastanne ja ei voi muuta kun toivoa, että hellepäivät tulisivat kohta!

Asiasta toiseen…..Tämän kuukauden teema on ekologisuus.

Netti on yhdistänyt ihmisiä ympäri maailmaa. Muutaman klikkauksen avulla voi tietää mitä tapahtuu miljoonien kilometrien päässä, tutustua muiden ideoihin, kulttuureja, kieliä, uutisia… kaiken! Kenenkää ei tarvi olla enää yksin, kunhan otat älypuhelimen käteen. Paljon erilaisia materiaaleja, teknologioita ja menetelmiä on ollut mahdollista keksiä ja kehittää, koska ihmiset eripuolilla maailmalla ovat vaihtaneet ideoitansa netissä. Tietoa on voimaa ja yhteistyö on ratkaisu.

Niinkuin kaikissa, tässäkin on puolensa ja puolensa.

Nykypäivänä entistä enemmän keskitymme itseemme ja asiat pyörivät sosiaalisen median ja länsimaisen kulttuurin ympärillä. Tämä myös tuo ihmisille paineita. Miltä meidän pitäisi näyttää, mitä pitäisi omistaa, mikä malli/brändi on ok ja mikä ei, samaa outfit ei voi pukea päälle enemmän kuin kaksi kertaa, mitä kaikkia videoita pitäisi olla jo katsottuna ja blogeja luettuna, profiilikuva pitää päivittää, kuinka usein?! Facebook, instagram, Twitter, LinkedIn, Redit, Pinterest, tumblr… kaikissa pitäisi olla omat tilit, sekä oma blogi tai vlogi, ruuan pitää olla vegaaninen, gluteenitonta ja rasvatonta, ei  terveydellisistä tai moraalisista syistä vaan koska everyone is doing it.

Prioriteetit ja standardit ovat muuttuneet. Määrä ja edullinen hinta ovat tärkeämpi kuin laatu. Yksityskohdat kärsivät kiireestä. Ketään ei kiinnostaa miten tai mistä asiat on tehty. Mitä kaikkea pitää tapahtua, jotta minä saan mitä haluan silloin kuin haluan. Kuinka usein nämä kysymykset tulevat mieleen kun teet ostoksia….

….Onko lapsityövoimalla tehty nämä korut? Onko vaatetehtailla hyvät työolosuhteet? Onko jätteet käsitelty oikein? Minkälaisissa olosuhteissa nahkatuotantoeläimet asuvat? Entäs lihantuotantoeläimet? Kuinka monta hehtaaria viidakkoa piti tuhoa, että saisi kasvatettu riitävästi ravintoa, jonka yksi lehmä tarvitsee kasvamaan aikuiseksi? Entäs kuinka paljon vettä menee siihen samaan prosessiin?  Kuinka paljon haittaa paikallisia yrittäjiä, jos teen ostoksiani vaan isoilla ketjuilla? Kuinka paljon pienyrityksiä on mennyt konkurssiin, he koska eivät pärjänneet hintakilpailussa, vaikka heillä oli laadukkaampi tuotteita?  Miten tämä voi olla näin halppa?….

Kaikilla on erilainen taloustilanne kuin muilla, mutta kuten sanoin alussa, tietoa on voimaa ja yhteistyö on ratkaisu. Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa joka päivä, jokainen tuote ja jokainen ostos kerrallaan. Kaikki alkaa meistä. Oma mentaliteetti… asenne ja priorisointi. Tarvitsetko sen oikeasti? Jos ei ole pakollinen asia, mutta haluat ostaa, koska välillä on kiva ostaa jotain uutta, niin mieti ennen kuin ostat, miten tämä on päätynyt tähän hyllyyn ja onko se, sen arvoista? Eettisesti ja rahallisesti. Tee oma päätökset. Älä annan kenenkään  muun kertoa, mitä SINÄ tarvitset tai haluat.

Globalisaatio on hyvä asia niin kauan kun me hallitsemme, mihin suunta se on menossa. Käytetään meidän taitoja johonkin hyvään… merkittävään! Johonkin, mistä  me voidaan olla ylpeitä vielä vuosia. Markkinointi ja markkinoinnin tavat muuttuvat jatkuvasti. Se ei tarkoita, että meidän pitäisi muuttua kokonaan vaan ja otetaan kaikkea uutta mitä maailmasta tulee ja luoda oma juttu. Kehittyä. Ei muuttua.

Tässä vaan yhden ihmisen mielipide 😉

Empathy, common sense, love and congruence…. thats it!

Laura S.

<3

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.