Kuukauden teema!!

8 kesäkuun 2017

Blog post

Moi kaikki! Olen pahoillani kun kuukauden teema on niiiiiin myöhässä! Töissä on ollut todella kiireistä, että ei minulla ole ollut aikaa mihinkään!

We haven’t got a minute to spear so let’s go straight to the point. Tämän kuukauden teema on opi uutta. Kroppa pysy kunnossa liikunnalla ja hyvällä ruokavaliolla, mutta mieli tarvitse paljon muuta. On muutamia pikku asioita mitä voidaan tehdä jotta mieli pysyy virkeänä. Sudokut, ristikot, kirjat ja muut aivojumpat auttavat asiaan. Rutiinien vaihtelu on myös hyvä tapa pitää aivot hereillä, mutta jos halutaan mennä vielä askel eteenpäin, uusia harrastuksia ja uusien taitojen oppiminen on paras ja hyödyllisin tapa pitää mieli kuin keho terveenä.

Ehkä on uusi tanssitunti mihin olet halunnut mennä, mutta et ole uskaltanut tai haluat oppia soittamaan uutta soitinta tai puhumaan uutta kieltä. Ehkä haluaisit käydä seminaareissa aiheista joista et vielä tiedät paljon mitään, mutta ne kiinnostavat sinua, mutta ei kuitenkaan tule käytyä. Ehkä haluat oppia tekemän asioita käsin. Haluat oppia maalaamaan maisemia tai tekemään vaaseja savesta. Ehkä haluat oppia tapetoimaan tai saada perus puusepän taidot. Ehkä haluat oppia käyttämään uutta tietokoneohjelmaa tai oppia käyttämään ompelukonetta. Ei muuta kuin anna palaa! Tee ja kokeile! Kukaan ei välitä, jos otat väärä askeleen tanssitunnilla tai soitat väärän nuotin. Ei ketään muuta kiinnostaa, jos sinun maalaus näyttää kuin lasten tekemältä tai jos “kokeilu seinässä” tapetti kuvio ei kohdistu täsmällisesti tai jos sinun tekemän penkki on pikkasen vinossa. Tärkeintä on se että uskaltaa kokeilla, välittämättä mitä muut ajattelee sinusta tai koko hommasta ylipäätänsä. Se on SINÄ joka oppii uusia asioita ja kenties löydät uuden intohimosi! On pelkkää hyvää, kun opitaan uusia asioita.

Itse olen perfektionisti luonteeltani ja minulle ei ole helppoa hyväksyä virheitäni. Minun pitää aina googlettaa tai tehdä pitkä “tutkimus”  asiasta ennen kuin kokeilen itse. T U R H A A A A!!! Uusia asioita ja tilanteita olisivat paljon helpompi ja hauskempi, jos opettaisin ottamaan itseni vähemmän tosissaan ja olemaan kärsivällisempi. Ei haittaa ketään, jos tulee moka tai onnistun kun yritän oppia jotain uutta. Kukaan ei ole täydellinen ja tosiaan ei ketä kiinnostaa mitä teen ainoastaan minua itseäni.

 

Unohtakaa koko “vanha koira” sanonta ja muistakaa että harjoittelu tekee mestarin. Me kaikki olemme ihania niinkuin me ollaan joskus vaan tarvii “päivitää” tietoja tai ladata uusia appeja. Annetaan itsellemme aikaa ja ollaan kärsivällisiä itsellemme, koska uusilla taidoilla annetaan omalle itsetunnolle mahdollisuus kasvaa.

 

Hyvää kesäkuuta teille kaikille! Kokeilkaa ja harjoitelkaa jotain uutta kesälomalla!

Laura S.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.