Kuukauden tekijä Tiina Oilinki

1 syyskuun 2017

Blog post

Hei, Olen Tiina Oilinki visuaalisen markkinoinnin moniosaaja Oulusta. Opiskelin visualistiksi aikuisopiskelijana vuonna 2013. Olin tuolloin vanhempainvapaalla kotona kahden poikani kanssa ja ajattelin samalla kehittää itseäni, opiskella jotain uutta. Visuaalisuus ja kaupan ala on aina ollut mielenkiinnon kohteeni ja bongasinkin sopivasti alkavan visuaalisen markkinoinnin koulutuksen. Koulutus oli todella mielenkiintoinen ja käytännönläheinen. Valmistumisen jälkeen olen onnekseni saanut myös työskennellä visuaalisuuden ja markkinoinnin parissa. Olen aiemmalta koulutukseltani myös tradenomi, kosmetologi-maskeeraja ja opiskellut sisustussuunnittelua. Useammasta ammatista on selkeästi hyötyä visualistin työssä ja erityisesti töiden saannissa.

Tein mm. myymälävisualistin töitä ihanassa pienessä lastenvaateliikkeessä ja työskentelin kauneushoitolassa hyödyntäen visualistin ammattitaitoa tuotemyyntipuolella kunnes monien sattumien kautta perustin oma sisustusalan verkkokaupan nimeltä Decorio. Verkkokauppayrittäjyyden aikana tajusin, että visualisteja tarvitaan todella myös verkossa. Visuaalinen ilme ja tuotekuvat sekä niiden sijoittelu ja seuranta ovat äärimmäisen tärkeitä menestystekijöitä verkkokaupassa. Visuaalisuutta tarvitaan markkinoinnissa ja sosiaalisessa mediassa. Myin verkkokauppani viime keväänä ajatuksena keskittyä jatkossa vain palveluihin. Haluan tarjota ajankohtaista, työnkautta hankkimaani osaamistani myös muille ja tuoda esille visuaalisuuden merkitystä verkossa. Nyt suunnittelen ja stailaan Stoorilassa valokuvia yritykselle erilaisiin markkinointitarkoituksiin kuten tuotekuviksi, sosiaaliseen mediaan, printtimainoksiin ja verkkosivuille. Tarjoan myös suunnittelu-, toteutus- ja konsultointiapua verkkokauppojen visuaaliseen ilmeeseen ja markkinointiin. Teen edelleen keikkaluontoisesti töitä myös myymäläympäristössä kuten myymäläkonsultaatiota, tuote-esillepanoja.

Visualistin työ on todellakin monipuolista ja vaihtelee. Parasta työssäni on se, että saan yhdistää luovuuden ja kaupallisen ajattelun. Jokainen projekti on erilainen, on ihana kuulla erilaisia tarinoita yritysten ja tuotteiden taustalla ja tavata upeita ihmisiä.

Visualistin työ vaatii jatkuvaa ympäristön, trendien ja ideoiden tarkkailua ja seuraamista. Itse inspiroiudun eniten ihmisistä sekä tutkimalla muiden tuottamaan visuaalista sisältöä kuten lehtiä, instagramia ja pinterestiä. Luonnossa liikkuminen ja jooga rauhoittaa ja antaa ajatusten levätä, aina ei voi ideoida.

Aloitan pian uutena harrastuksenani ja ikuisena opiskelijana myös valokuvausopinnot. Niistä tuskin on haittaa visualistille. Kannustan muitakin opiskelemaan ja kehittämään itseään jatkuvasti. Yhdistämällä omia taitojaan avautuu uusia mahdollisuuksia.

Inspiroivaa syksyä kaikille !

Ps. Minua voi seurata Instagramissa ja Pinterestissä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.