Lokakuun tekijä: Mia Sartesuo

16 marraskuun 2016

Blog post

Lokakuun tekijä on Mia Sartesuo.

Olen ollut pienestä asti erittäin kiinnostunut luovista asioista mutta samalla myös perusteellinen sekä suunnitelmallinen. Parikymppisestä lähtien harrastin vuosikymmenen verran autotapahtumien ja –kilpailuiden suunnittelua sekä järjestämistä ja messuosastojen rakennusta. Ei kuitenkaan käynyt mielessäkään että niistä aineksista voisi syntyä ammatti. Kuin puolivahingossa takana on 13 vuotta Motonetissa. 

Ensimmäiset kuusi vuotta työskentelin Vantaan tavaratalossa, pääsääntöisesti myymälässä, ohjaten kokemuksen karttuessa myös muiden töitä. Vuonna 2009 minut siirrettiin ketjutehtäviin, ensin esillepanosuunnittelijaksi, myöhemmin myymäläsuunnittelijaksi. Samoihin aikoihin kävin työn ohella pari vuotta kestäneen visuaalisen markkinoinnin ammattitutkinnon. 

nayttokuva-2016-11-16-kello-17-27-27

Olen suunnitellut ja ohjannut isoja myymälämuutoksia sekä uusien myymälöiden kalustuksia ja tavaroituksia sekä kehittänyt toimintamalleja useisiin eri ketjutoimintoihin. Olen kouluttanut myyjiä, myymälänperustamisen projektipäälliköitä sekä useita muita työntekijöitä, joiden kanssa toimin tiiviissä yhteistyössä palvellen myymäläkonseptiamme sekä liiketoiminnan tarpeita. Lisäksi olen kouluttanut henkilökuntaa ja uudistanut myymäläkonseptia konsernimme Broman Groupin toisessa tytäryhtiössä AD Varaosamaailmassa. 

Tärkeä osa työtäni on aina ollut olemassa olevien mallien kyseenalaistaminen ja uusien ideoiminen. Opetan muitakin kyseenalaistamaan, myös itseni tarjoamia oppeja. Oppiminen ja kehitys loppuu sillä hetkellä jos kyseenalaistaminen hiljennetään. 

nayttokuva-2016-11-16-kello-17-27-33

Tällä hetkellä vastaan Motonetissa myymäläsuunnittelusta, esillepanojen ja myymäläkonseptin kehittämisestä ja ohjaamisesta, valikoimamuutosten esilletuomisesta sekä myymäläkalustevalikoimasta. Kaikessa mitä teen, on päällimmäisenä kaupallisuus ja myyminen. Ne tulevat selkärangasta. Nykyään työni on enimmäkseen pääkonttorilla tietokoneen ääressä työskentelyä, sekä kommunikointia kollegoiden, oston, markkinoinnin, kiinteistöosaston, projektipäälliköiden sekä tietysti toimipaikkojen kanssa. Ketjun kasvettua yhteydenpito toimipaikkojen kanssa on muuttunut ja siihen on saatu hyviä uusia välineitä. Monipuolinen kommunikointi on ja tulee aina olemaan avainasemassa toiminnan kehittämiseksi. 

nayttokuva-2016-11-16-kello-17-27-38

Minulla on ollut onni päästä menestyvän kotimaisen yrityksen kehitykseen mukaan. Olen saanut olla monenlaisissa projekteissa mukana ja reissata milloin missäkin päin Suomea. Olen oppinut tekemään töitä monenlaisten tekijöiden ja organisaatioiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Matkapäivät vähenivät huomattavasti kun muutin keväällä pääkaupunkiseudulta Turkuun pääkonttorimme läheisyyteen. Työyhteisö on mitä mahtavin, ja mitä töiden tekemiseen tulee, täällä osiensa summa on aina vähän enemmän. En toki tiedä vieläkään mikä minusta tulee isona. Se, että saan tehdä suurella liekillä kaikkea sitä missä olen parhaimmillani ja nautin, kertoo että olen juuri siinä missä pitääkin.

 -Mia-

Kiitos Mia! Haluatko olla kuukauden tekijä? Laita juttu itsestäsi kuvan kera osoitteeseen puheenjohtaja@visualistit.fi


 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.