Visualistit ry:n tarkoituksena on visuaalisen markkinoinnin tason kohottaminen ja tunnetuksi tekeminen, nostaa ammattiryhmän ja alan arvostusta. Edistää valistus-, tutkimus- ja koulutustoimintaa visuaalisen markkinoinnin alalla sekä jäsentensä ammattitaitojen ja -tietojen kehittäminen sekä heidän etujensa valvonta.

Yhdistyksen toiminnan laatu on järjestää kokous-, koulutus-, julkaisu-, seminaari- ja matkailutoimintaa sekä yritysvierailuja alan yrityksiin sekä toimia muillakin vastaavilla tavoilla jäsenistönsä yhteisten etujen ja asioiden valvomiseksi ja kehittämiseksi

Toiminnallamme haluamme tehdä muun maailman tietoiseksi visuaalisen markkinoinnin osaamisen hyödyistä ja tarpeellisuudesta kaupan alalla.

Yhdistys järjestää koulutuksia, tiedottaa alan koulutusmahdollisuuksista sekä tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden osallistua kiinnostaviin näyttelyihin, tapahtumiin ja seminaareihin. Yhdistyksen sääntömääräiset kokoukset järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Yhdistyksellä on stipendirahasto, josta myönnetään vuosittain Visu Awards palkinto (300€) jäsenelle, joka on omalla toiminnallaan edistänyt alan tunnettuutta ja kohottanut visuaalisen markkinoinnin tasoa.

Yhdistys ottaa mielellään vastaan toimintaideoita sekä juttuehdotuksia blogiin.