Kuukauden tekijä Katja Mäntykoski

7 marraskuu 2017

Blog post

Marraskuun kuukauden tekijämme on Katja Mäntykoski!

 

Katja Mäntykoski, Suunnittelimo, yrittäjä/muotoilija/visualisti

Jo lapsena olin kiinnostunut suunnittelusta ja haaveammattina oli muotisuunnittelija. Seinäjoen lukiosta valmistuttuani , lähdin kuitenkin opiskelemaan kalustemuotoilua Kouvolaan, Kyamkiin, kalustemuotoilun linjalle vuonna 1996. Valmistumisen jälkeen hakeuduin Helsinkiin töihin ja päädyin suunnittelijaksi messuosastojen toteutukseen keskittyneeseen yritykseen. Työ messujen parissa oli mielenkiintoista, vaihtelevaa ja nopeatempoista. Pääsin suunnittelemaan vaihtelevasti näyttelytiloja, messuja, tapahtumia ja display-kalusteita.  Viiden vuoden työuran jälkeen hakeuduin suorittamaan oppisopimuksella markkinointiviestinnän ammattitutkintoa AJK-jatkokoulutukseen ja sain visualistin paperit vuonna 2007.

Hain töihin SOK:lle ketjuohjaukseen myymäläsuunnittelijaksi. Pääsin mielenkiintoiseen vaiheeseen mukaan, kun SOK oli juuri ostanut SPAR:n ja vanhoja myymälöitä muutettiin vauhdilla ympäri Suomea S-marketeiksi ja Saleiksi. Vuoden jälkeen sain soiton entiseltä työnantajaltani ja lähdin takaisin pariksi vuodeksi. Äitiys- ja hoitovapaalta palattuani totesin, että on aika suunnata katse eteenpäin. Olin lähtenyt opiskelemaan sisustussuunnittelun kurssia AJK:lle päivittääkseni tilasuunnittelutaitojani ja sen myötä ajatus omasta yrityksestä lähti kasvamaan. Toimialoina olisi toimitila-, myymälä-, messu- ja sisustussuunnittelu. Perustin Suunnittelimon vuonna 2012 ja siitä lähtien olen toiminut itsenäisenä yrittäjänä. Teen messu ja tilasuunnittelua muutamalle toimeksiantajalle sekä toimitila- ja myymäläsuunnittelua suoraan omille asiakkaille.

Lähdin Visualistit Ry:n hallitukseen mukaan syksyllä 2013 saadakseni lisää alan kontakteja sekä edistämään alan näkyvyyttä. Tällä hetkellä toimin hallituksessa kannattajajäsenvastaavana eli hankin yhdistykselle uusia kannattajajäseniä, pidän yhteyttä nykyisiin sekä kirjoitan kannattajajäsenten kuukausikirjettä ja julkaisen kannattajajäseniemme blogikirjoituksia. Yhdistystoiminnan kautta olen saanut valtavasti hienoja kontakteja ja saan ilokseni jakaa tietoa eteenpäin jäsenillemme.

Vaikka en ole tehnyt visualistin töitä konkreettisesti esimerkiksi ketjuissa, koen että visuaalisen markkinoinnin koulutus ei ole mennyt osaltani hukkaan, vaan se on tukenut hyvin muuta osaamistani varsinkin myymäläsuunnittelun parissa. Olenkin todennut että kaikkien jotka toimivat myynnissä ja markkinoinnin parissa, tulisi ymmärtää visuaalisen markkinoinnin merkitys ja miten sillä voidaan kasvattaa myyntiä tavoitteellisesti. Olen äärimmäisen onnellinen tutustuttuani puheenjohtajaamme Anna Juuselaan, joka osaa tämän puolen kiteyttää selkeästi numeroiksi ja teoiksi.

Olen tehnyt myös opetuskeikkoja eri oppilaitoksissa, mutta nyt taas keskityn omiin opiskeluihin kun lähdin suorittamaan AEL:lle painoviestinnän ammattitutkintoa. Muutaman vuoden jälkeen pitäisi olla ulkoasun toteuttajan paperit taskussa. Tavoitteena on alkaa tarjoamaan myös painotuotteiden suunnittelua, graafisia ilmeitä sekä kampanjamateriaalien suunnittelua asiakkailleni. Olen siis ikuinen opiskelija.

Katja.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.