Mikä on ICFin – Intercolor Finland

7 heinäkuu 2018

Blog post

Värit viestivät kulttuurista, taloudesta ja maailmantilanteesta. Väriosaaminen ja trendien seuranta on tärkeä osa suunnittelijan, visualistin ja kaupanalan ammattilaisen työtä.

Mikä on ICFin?

IC Fin kuuluu kansainväliseen Intercolor järjestöön, maita on mukana Euroopasta, Aasiasta ja Amerikasta. Intercolor tutkii ja tulkitsee väriin liittyviä ilmiöitä ja työstää näkemyksensä värikartan muotoon. ICfin toimii Suomen edustajana Intercolor-värijärjestön kansainvälisissä kokouksissa. ICfin-väriennusteessa on tiivistettynä kansainvälisen asiantuntijaverkoston ajatustenvaihtoa ja yhteistyön tuloksia.

Värikartasta ja trendiennusteista hyötyvät muodin, kaupan tai muotoilun parissa työskentelevät ammattilaiset. Värikartta antaa tiivistetyn tietopaketin viimeisistä virtauksista ja tulevaisuuden näkymistä. Sen avulla saa helposti kuvan kauden trendiväreistä.

ICfin on väriennuste, joka piirtää suuntaviivoja värien, materiaalien ja kuluttajien mieltymysten liikkeistä lähitulevaisuudessa. Se ilmestyy kaksi kertaa vuodessa n. 1,5 vuotta ennen kutakin sesonkia. Kartassa on noin 30 upeata ICfin-väriä sekä taustatekstit suomeksi ja englanniksi. Mukana seuraa myös irtonäytteet kaikista kartan väreistä suunnittelutyön avuksi. Kartan tilaajat kutsutaan kahdesti vuodessa infotilaisuuteen, jossa syvennetään kauden teemoja ja kuullaan ajankohtaisia luennoitsijoita. (icfin.com).

 

Tutustu kauden väreihin täällä. (Kuva icfin.com)

Olen useampana vuotena ollut kuuntelemassa IC Finin luentoja ja ne ovat olleet todella inspiroivia sekä laadukkaita. Infossa kerrotaan tiiviisti tulevaisuuden suuntauksista sekä väriin vaikuttavista tekijöistä. Luennot auttavat hahmottamaan kokonaiskuvaa tulevaisuudesta.

(Artikkeli julkaistu aiemmin vanhan sivustomme blogissa.)

– Anna Juuusela, Yanca Oy Ltd | Retail Tips 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna