Visu Awards 2016 Marjo Koskela

6 marraskuun 2016

Blog post

Haastattelussa Visu Awards 2016 voittaja ja marraskuun tekijä Marjo Koskela.

Kerro vähän taustaasi, miten päädyit visualistiksi Kyläkauppaan?

 

Koulutukseltani olen markkinointimerkonomi. Pikkutytöstä asti olen tykännyt kaikista visuaalisista asioista. Ennen Kyläkauppaan tuloa olin pizzayrittäjänä 5 vuotta. Lopetin yrityksen toisen lapseni syntymään. Äitiysloman jälkeen soitin Kyläkaupan henkilöstöpäällikölle Arja Jauhiaiselle kyselläkseni töitä, mutta sillä hetkellä ei ollut tarjolla mitään. Soitin Arjalle joka viikko ja kyselin, että joko nyt on töitä ja viimein hän otti minut työhaastatteluun ja pääsin sitten jouluosastolle töihin.

Jouluosastolla olin vajaan kuukauden, kunnes silloinen talousosaston päällikkö halusi minut sinne. Siellä alkoi minun somistajan urani myyjänä, joka sai tehdä esillepanoja ja pieniä somistuksia pikkuhiljaa enemmän ja enemmän.

Vähän vajaat 10 vuotta työskentelin talousosastolla ja sitten nykyinen pomoni, markkinointipäällikkö Minna Haapalainen pyysi minua mainososastolle somistajan äitiyslomansijaiseksi ja sillä tiellä ollaan.

Tänä vuonna saan Helsingin kauppakamarin myöntämän ansiomitalin 15 vuoden työstä saman työnantajan palveluksessa.

 

Millainen on työpäiväsi?

 

Työpäivät ovat tosi monipuolisia ja vaihtelevia.

Aamulla ensiksi luen sähköpostit ja sitten lähden kaupan puolelle.

Yleensä on joku projekti jollakin osastolla, mutta harvoin sen saa tehdä niin yhtäjaksoisesti, ettei tarvitse käydä tekemässä jossain muualla jotain kiireellisempää välissä.

Joskus teen kahta ja kolmeakin juttua yhtäaikaa kiireiseen aikaan. Työpäivässä ei aina tahdo tunnit riittää.

wp_20150818_15_55_22_proa

Kuinka monta visualistia tiimissänne on?

 

Meidän tiimiin kuuluu 4 visualistia, joista yksi tekee nykyään pääsääntöisesti Ykköset! -lehden mainoksia ja ehtii todella harvoin kaupan puolelle töihin.

Yksi meistä tekee nykyään todella paljon suunnittelutöitä, osastosuunnittelua yms. ja ehtii myös aika vähän kaupan puolelle.

Eli vain kaksi meistä itse asiassa touhuaa kaupassa enemmän.

 

Kuinka vapaat kädet saatte tiiminne kanssa suunnitelmien toteuttamiseen?

 

Meillä on täysin vapaat kädet tehdä töitä, mikä on todella ihanaa ja antoisaa. Toisaalta se on myös todella raskasta ja vastuullista, koska koko ajan pitäisi olla uusia ideoita.

rp-joulu-4a

Mistä ammennat inspiraatiota?

 

Pinterest on hyvä ideapankki. Lehtiä myös täytyy välillä selailla ja tietysti se virkistää, kun pääsee välillä pois omista ympyröistä katselemaan muualle muiden töitä, esimerkiksi näyteikkunoita johonkin isompaan kaupunkiin.

 

Millaisia haasteita kohtaatte työssänne?

 

Kyllähän aina on jonkin verran vastustusta näin isossa yrityksessä, mutta ei mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia ole ollut.

marimekko-1-1

Millaisena näet visuaalisen markkinoinnin tilanteen tällä hetkellä Suomessa?

 

Yritykset eivät vielä nykyään luota kovin paljoa visuaaliseen markkinointiin. Pääkaupunkiseudulla hieman enemmän, mutta maaseudulla se tuntuu olevan vielä melko vierasta. Siihen suuntaa ollaan joka paikassa kyllä menossa enemmän ja enemmän, visuaalinen markkinointi on tulevaisuutta.

 

Millä tavoin ylläpidätte ammattitaitoanne?

 

Kursseilla, ja seuraamalla ajan trendejä täältä kotimaasta sekä ulkomailla.

 

Kyläkauppa on Tv:stäkin tuttu ympäri Suomea, miten ohjelman kuvaukset vaikuttivat arkeenne?

 

Moskiiton väki alkaa kuulua jo Kyläkaupan kalustoa; kuvauksia on tehty täällä jo niin kauan, että ryhmä on tuttu jo suurimmalle osalle porukkaa. Jos sattuu kuvauspaikalle, niin sitten sattuu, ei siinä sen ihmeellisempää. Tottakai jos oli suunniteltu esiintyminen kuvauksissa, niin ne työtehtävät suunniteltiin paremmin, mutta muuten ihan normaalitöitä tehtiin.

 

Terveisesi jäsenistölle

 

Tervetuloa Tuuriiin Veljekset Keskiselle tutustumaan meidän Jäämaailmaan, Talven ihmeelliseen maailmaan ja tekemään hyviä löytöjä pukinkonttiin.

jaamaailma

Juttua Marjon Visu Awards voitosta pääset lukemaan myös Tuurin omilla sivuilla täältä ja Tuurin Ykköset näköislehdestä.

Kiitos Marjo ja Tuurin väki!

2 comments

  • Katja

    15.11.2016 at 21:30

    Onnea Marjo! Mahtavaa työtä teette siellä Keskisellä. Pitää tulla joulun aikaan piipahtamaan ja katsomaan paikan päälle Jäämaailmaa ja muitakin teidän juttuja. Tsemppiä loppuvuoteen!

  • Marjo Koskela

    19.11.2016 at 00:10

    Kiitos Katja, hyvää loppuvuotta sinullekkin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.